Circulair kozijn

Kozijnen hebben een belangrijke functie in uw woning of bedrijf. Zo zorgen de kozijnen voor een goede isolatie besparing, beveiliging en veel licht. Het hout-aluminium kozijn is een circulair kozijn om meerdere redenen. Hieronder geven wij een opsomming van een aantal punten:

 

Duurzaamheid:

Duurzaamheid, kwaliteit en innovatie staan bij HALU-kozijnen centraal. Met de komst van het  circulair kozijn gaan wij iedere keer een stap verder om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

 • Afval zoveel mogelijk gescheiden
 • Afval van het hout wordt gebruikt om eigen pand te verwarmen
 • Verlichting bestaat uitsluitend nog uit LED verlichting
 • Hergebruik van materialen

Zo proberen wij onze bijdrage te leveren aan een betere en groenere wereld met een zo laag mogelijke Co2 uitstoot.

 

Onderhoudsarm en lange levensduur:

De hout-aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm. Er is namelijk nauwelijks onderhoud nodig omdat er aan de buitenzijde niet geschilderd hoeft te worden. Daarnaast zijn er nog een aantal punten die bijdragen aan het circulair kozijn door het verlengen van de levensduur.

 • Kozijnen zijn vormvast
 • Lange levensduur min. 80 jaar
 • Draaikiep beslag standaard 130kg
 • Hefschuifdeur beslag standaard 300kg (upgrade naar 400kg mogelijk)
 • Scharnieren van deuren standaard 160kg

 

Hergebruik aluminium:

Het aluminium kan omgesmolten worden maar dit kost Co2. Wat dacht u van het hergebruik van de aluminium schillen !! Deze zijn eenvoudig te demonteren en bij nieuwe kozijn kunnen deze hergebruikt worden. Uiteraard zullen de schillen dan eerst gezandstraald worden en opnieuw gecoat. Dit zorgt voor een zeer grote Co2 reductie.

“Wist u dat de basis schil die nu nog gebruikt wordt inmiddels al meer dan 45 jaar bestaat. (1974)”

 

Productie:

De productie van de hout-aluminium kozijnen gebeurt in Nederland, (Geen import) hierdoor kunnen we goed inspelen op de behoefte van de Nederlandse markt met detailleringen. Tevens beperken wij hierbij de reisbewegingen voor een zo laag mogelijke Co2 uitstoot.

 

FSC Houtsoorten:

Het hout dat we toepassen is FSC of PEFC gecertificeerd waardoor de aanplanting van nieuwe bossen gegarandeerd is. Elke dag opnieuw worden FSC/PEFC bossen opnieuw aangeplant. Voor het hout hebben we gekeken naar alternatieven voor het hardhout. Eén van de belangrijkste reden was om het hout zo dicht mogelijk bij onze productie te krijgen. Het hout komt dan ook vooral uit Europese bossen.

 

Energiezuinig:

De hout-aluminium kozijnen worden in de basis uitgevoerd met Triple beglazing. Dit betekent dat wij in de basis kozijnen leveren met een U-waarde van 0,87. Waardoor de kozijnen in de basis zeer energiezuinig zijn en een grote besparing leveren aan het energie verlies van de woning.

 

Voordelen Circulair kozijn van hout-aluminium:

 • Kozijnen zijn eenvoudig demontabel
 • Lange levensduur van de kozijnen min. 80 jaar
 • Geen onderhoud nodig aan de buitenzijde
 • Kleine afmeting kozijnhout (-30% besparing t.o.v. traditioneel houten kozijn)
 • Duurzame materiaal keuze

 

Zijn we klaar?

Nee, het circulair kozijn is nooit klaar, in de toekomst zullen we ons hier alleen maar meer op focussen om de Co2 productie zo laag mogelijk te krijgen en de levensduur nog verder te verlengen.

 

error: Content is protected !!