Veel gestelde vragen

Zijn hout-aluminium kozijnen duurder dan houten kozijnen?

Hout-aluminium kozijnen zijn duurder dan houten kozijnen. Maar door de aluminium schil aan de buitenzijde hoeft niet meer geschilderd te worden dit resulteert in lagere onderhoudskosten.  

Triple beglazing of HR++ beglazing?

Het verschil in dubbele beglazing (HR++) of driedubbele beglazing (Triple) zit hem vooral in de isolatie waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager deze waarde hoe beter de isolatie waarde.

HR++ beglazing heeft een U-waarde van 1.1 en triple beglazing heeft een U-waarde van 0.6. Bij de triple beglazing is dit maar liefst 45% minder warmte verlies t.o.v. HR++ beglazing.

Welke houtsoorten zijn mogelijk?

In de basis maakt de houtsoort niet veel uit. Aan de buitenzijde wordt het hout beschermd door de aluminiumschil. Echter zijn er wel een aantal zaken waar wij op letten te denken valt aan beschikbare houtsoorten, is de maatvoering wel te krijgen, maar ook de stabiliteit van de houtsoort speelt een rol. Daarom kiezen wij altijd voor geoptimaliseerd hout om de werking oftewel kromtrekken tot een minimum te beperken.

Welke kleur kan ik aan de binnenzijde krijgen?

Aan de binnenzijde kunnen wij iedere RAL kleur spuiten, maar bepaalde blanke lakken horen ook tot de mogelijkheden. Te denken valt aan een white wash of greywash. Standaard spuiten wij met Sikkens dit is dan ook de basis voor de kleuren.

Is hout-aluminium toe te passen bij renovatie?

Hout-aluminium kozijnen kunnen goed toegepast worden bij renovatie werken. De detaillering hebben wij zo uitgevoerd dat deze goed te verwerken is in de renovatie waardoor er geen aanpassingen nodig zijn aan de bestaande gevelopeningen.

Staat je vraag er niet tussen? Laat het gerust weten!

Telefoon

085 – 048 2769

Email

info@halu-kozijnen.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00

error: Content is protected !!