Onderhoud hout aluminium kozijnen

Voor Halu-kozijnen krijgen we tegenwoordig steeds meer aanvragen, gewoon omdat dat makkelijker is in onderhoud hout aluminium kozijnen

Ze zien er strak uit en de binnenzijde geeft door het hout toch het warme gevoel. De hpout aluminium kozijnen isoleren beter dan alle andere verkrijgbare producten in de markt en hoeven niet geschilderd te worden.

De moderne kozijnen

Eén van de belangrijke reden dat de hout aluminium kozijnen aan populariteit winnen, is het onderhoud. De coating aan de buitenzijde van de kozijnen is zeer stevig en hard waardoor er weinig onderhoud nodig is aan de buitenzijde.

Is er wel nog onderhoud nodig?

Onderhoudsvrij wil niet zeggen dat er geen onderhoud nodig is. Al de kozijnen (lakken en coatings) worden door invloed van weer en wind aangetast. De 5-jaarlijkse schilderbeurt zoals bij houten kozijnen is dan wel niet nodig, maar even tijdens het wassen van de beglazing een doekje over de kozijnen zorgt wel dat de hout aluminium kozijnen er weer mooi uitzien. Neemt u een paar keer per jaar even de tijd om hout aluminiu kozijnen goed schoon te maken dan geniet u van een langere mooie uitstraling van uw hout aluminium kozijnen.

De 5-jaarlijkse onderhoudsbeurt

Hout aluminium kozijnen schoonmaken is eigenlijk heel eenvoudig. Iedere keer als u de beglazing reinigt neemt u de kozijnen mee. Echter geven wij u het advies om de hout-aluminium kozijnen iedere 5 jaar in de was te zetten. Dit zorgt namelijk voor een blijvend mooi resultaat van de aluminium schil. Dit is echt de moeite waard!!!

 • Stap 1:      De beglazing en kozijnen reinigen met een neutraal schoonmaak middel
 • Stap 2:      Op het gereinigde oppervlak Protect & Shine aanbrengen met een zachte doek en vervolgens uitwrijven en laten drogen
 • Stap 3:     Daarna met een zachte doek oppoetsen

Advies: Vermijd bij het schoonmaken schuursponzen, borstels, schuurmiddel en andere agressieve schoonmaakattributen om krassen of andere beschadigingen te voorkomen.

Klik op deze link voor de verzorgingsset 

Onderhoud hang- en sluitwerk

De scharnieren, driepuntsluitingen en overig hang- en sluitwerk heeft regelmatig een beetje olie nodig om goed te blijven functioneren. Het advies is om het hang- en sluitwerk jaarlijks te smeren. Hierdoor voorkomt u dat hang- en sluitwerk niet meer soepel functioneert en voorkomt u defect hang- en sluitwerk.

De voordelen van hout aluminium kozijnen zijn

 • Strak en tijdloos design aan de buitenzijde
 • Binnenzijde geeft het warme gevoel van hout
 • Gezond leefklimaat door zomer- en winterstand in de draaikiep ramen
 • Energiebesparing is de basis van dit product door een zeer hoge isolatie waarde
 • Onderhoudsarm waardoor u niet meer iedere 6 jaar dient te schilderen
 • Duurzaam onze kozijnen gaan zeer lang mee. (Onderzoek 74 jaar)
 • Uitstraling en strak ontwerp dat aansluit op al uw wensen
 • Kozijnen zijn duurzaam geproduceerd en standaard uitgevoerd in FSC

 

Contact:

Heeft u vragen over het onderhoud van hout aluminium kozijnen of wilt u meer over onze producten weten neem dan gerust contact met ons op.

Telefoon:     0475-464290 

Mail:     info@halu-kozijnen.nl

 

Halu-kozijnen is een handelsnaam van Timmerbedrijf Har Puts B.V.

error: Content is protected !!