Basis eigenschappen van hout aluminium kozijnen:

 • Hoge isolatie waarde (U-waarde van 0,74)
 • Geringe warmtegeleiding
 • Zeer hoge levensduur 74 jaar*
 • Enorme stevigheid
 • Hoge inbraakbeveiliging
 • Compleet recyclebaar
 • Vele variaties in kleuren
 • Strak design, buitenzijde niet te onderscheiden van aluminium
 • Standaard FSC® gecertificeerd
 • Gecertificeerd door IFT Rosenheim

*Onderzoek Gilles Wattson University London

 

Voordelen hout aluminium kozijnen:

Het voordeel van de grondstof aluminium is dat het licht, duurzaam, stabiel, recycle baar en zeer weerbestendig is.  HALU-kozijnen hebben zich door de positieve eigenschappen bij veel architecten en eindgebruikers geliefd gemaakt. De perfecte balans tussen investering, aanschafprijs en onderhoud geeft vaak de doorslag. Daarnaast is de geavanceerde technologie, jarenlange ervaring en kennis gecombineerd met de verschillende uitvoering een enorme keuze aan vrijheid betreft de vormgeving. De aluminium laag aan de buitenzijde zorgt voor een zeer duurzame en exclusieve uitstraling met aan de binnenzijde het warme gevoel van het houten kozijn.

Optimale kierdichting:

Door de slimme manier van afdichten en rondom lopende dichtingen. Zijn de kozijnen voorzien van een optimale dichting. De dichtingen hebben een soft-top waardoor we een lichte sluitdruk hebben en een optimale geluidsisolatie.

Kleur varianten Sikkens:

Standaard gronderen en lakken wij met Sikkens. Sikkens heeft een extra kleuren kaart voor hout aluminium kozijnen gemaakt waaronder grey-wash en white-wash.

Beglazing:

Triple-beglazing geeft een veel hoger rendement dan HR++ beglazing. De U-waarde van Triple-beglazing is mogelijk tot wel 0,5 terwijl dit bij HR++ beglazing 1,1 is. Een rendements verschil van maar liefst 55%. TGI of warme-edge afstandshouders verkleinen de warmte geleiding van de buitenste glasplaten naar de binnenste glasplaten. Naast alleen de vaak gewenste zwarte kleur hebben deze afstandshouders ook het voordeel dat ze zorgen voor een betere isolatie waarde. Daarnaast is de beglazing te verkrijgen voor verschillende toepassingen. Te denken valt aan veiligheidsbeglazing, geluidsisolatie, brandwerende beglazing, zonwerende beglazing enz..

Veiligheids hang- en sluitwerk:

De HALU kozijnen voldoen standaard aan de eisen van politie keurmerk. Zo zijn de draaikiep ramen standaard uitgevoerd met extra zwaar 150kg beslag met kiep- en ventilatie-stand met verdekt liggende scharnieren. Het hang- en sluitwerk met anti-fout bediening staat garant voor een geruisloze en comfortabele bediening.

De deuren zijn standaard voorzien van sleutelbediende driepuntsluitingen met haakschoten en veiligheidsbeslag met kerntrek-beveiliging voor de hoogst mogelijke inbraakbeveiliging te bieden.

Systemen:

Er zijn verschillende type/modellen te krijgen elk met hun specifieke uiterlijk. In de basis ligt de U-waarde op 0,87 met Triple-beglazing en warme-edge afstandhouders.

 • MIra Classic
 • Mira Contour
 • Mira Contour Vlak liggend
 • Mira Contour Integral
 • Mira therm (Passief huis)
 • LARA GF (Vliesgevel systemen)

Gutmann:

Wij werken met de profielen van Gutmann. Wilt u meer referenties zien klik dan op de link. https://www.gutmann.de

 

Timmerbedrijf Har Puts

www.timmerbedrijfharputs.nl

 

 

 

error: Content is protected !!